algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

La consellera verda qualifica els atacs del PP de 'terrorisme verbal'

Una encesa Margalida Rosselló rebutjà l'ús partidista dels sinistres forestals

101654

La consellera Margalida Rosselló (a l'esquerra), quan visità la zona cremada.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló (Els Verds), acusà ahir el portaveu Joan Flaquer (PP) de «mentir» i fer «terrorisme verbal» respecte del passat incendi d'Artà i Capdepera, i qualificà «d'actitud barroera que s'aprofiti un tema tan sensible com aquest per criticar el Pacte de Progrés».

Rosselló convocà ahir una roda de premsa, que es perllongà més d'una hora, per contestar les acusacions realitzades el dia anterior per Flaquer respecte de l'incendi registrat a Artà el passat 8 d'octubre, i que afectà 750 hectàrees. El diputat popular culpà la Conselleria de Medi Ambient de l'extensió final del sinistre, «perquè actuà de manera temerària en donar per acabada la campanya de prevenció sense que un informe tècnic així ho aconsellàs».

La consellera indicà ahir que «aquest tipus d'informes es varen fer molt poques vegades durant el mandat de l'anterior Govern. Si nosaltres no ho vàrem encarregar fou perquè, precisament, no havíem donat la campanya per definitivament acabada». Com a prova d'això, Rosselló afegí que «encara tenim contractat l'avió Air Tractor, pel qual pagam 6 milions de pessetes cada 15 dies».

La consellera recordà que «la campanya de prevenció d'incendis de 1999, dissenyada i pressupostada per l'anterior Govern del PP fins al 15 de setembre, fou perllongada per l'actual equip de Medi Ambient fins al 30 del mateix mes. Amb l'objectiu de mantenir tots els efectius haguérem de recórrer a la Conselleria d'Hisenda, per afrontar les despeses derivades de l'ampliació de la campanya».

Segons Rosselló, «malgrat que l'incendi d'Artà es registrà després del tancament de la campanya, es va poder actuar amb rapidesa gràcies a un Air Tractor i als efectius disponibles de l'Ibanat, als quals se sumaren fins a 160 persones, en un desplegament humà que no s'aconsegueix ni en plena campanya».

Finalment, la consellera destacà de Flaquer «el seu cinisme i el seu terrorisme verbal. Aquesta manera de fer política demostra la necessitat d'un canvi en el Govern d'aquesta comunitat». Rosselló es demanà «què li passa al PP que, de forma tan agressiva i barroera, desacredita, sense arguments polítics, aquesta conselleria. Ningú no ha de donar-me lliçons sobre la defensa del medi ambient, i menys el PP».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris