muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El PP s'oposa que els vols interinsulars obtenguin la declaració de servei públic

El portaveu Ortea criticà el Govern perquè «està absolutament despistat i no fa res»

El Partit Popular rebutja que els vols interinsulars aconsegueixin la declaració de servi d'interès públic. Per tant, els «populars» s'oposen que el Govern Antich convoqui «un concurs amb la finalitat» de concedir «les línies interinsulars a un únic operador aeri, en règim de monopoli», ja que «no resulta aconsellable en les actuals circumstàncies», segons consta en la moció registrada pel PP en el Parlament balear i que presentà ahir el portaveu suplent José María González Ortea i el diputat popular Fernando Piña.

A més a més, Ortea criticà l'Executiu Antich perquè «està absolutament despistat i no fa res» per solucionar la implantació dels avions turbohèlix d'Air Nostrum d'aquí a nou dies per connectar les Illes.

El portaveu suplent va fer burla sobre aquest fet utilitzant un símil futbolístic: «Al Govern li han ficat un gol per l'escaire del qual encara no s'ha reposat», després que «uns senyorets d'Ibèria li diguin un bon dia que posaran avionets de 50 places i que és fantàstic tenir moltes freqüències».

En aquest sentit, Ortea també acusà el Govern de lentitud, ja que no han demanat «un temps transitori» per estudiar i negociar solucions alternatives. Continuà criticant que la reunió de dilluns passat entre l'Executiu illenc i les companyies aèries fou un fracàs, perquè «a l'encontre no vingueren els màxim responsables de les aerolínies, els quals no comptaven amb capacitat executiva per prendre decisions». Ortea recordà que durant el Govern Matas en una reunió similar assistiren els màxims responsables de les companyies i s'aconseguí que els reactors operassin entre les Illes i amb els preus dels bitllets rebaixats.

Les raons que argumenta el PP per no acceptar l'adjudicació de les línies a una sola aerolínia són el «risc evident» d'independència, és a dir, està subjecte a les incidències econòmiques i socials del moment "«vagues o pujada de combustible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris