algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els disminuïts psíquics tenen greus problemes de transport escolar

El Govern vol implicar els ajuntaments per posar remei a aquesta mancança

Els disminuïts psíquics de la comarca d'Inca tenen inportants problemes per acudir diàriament a classe al col·legi Joan XXIII a causa de les greus mancances existents pel que fa al transport escolar per a aquest tipus d'alumnes. Aquestes dificultats han provocat fins i tot que, en alguns casos de la zona nord de Mallorca, els al·lots no puguin assistir a classe al centre, malgrat que l'escolarització és obligatòria.

Així ho varen exposar els responsables del centre al president del Govern, Francesc Antich, en la visita que realitzà ahir a les instal·lacions que gestiona el patronat Joan XXIII a Inca i Binissalem. El president es comprometé des del Govern a implicar els ajuntaments de la comarca així com el Consell Insular, per tal d'aconseguir entre totes les administracions un sistema per finançar un transport adient. Antich considera que «aquests al·lots tenen el mateix dret a estar escolaritzats que la resta i hem de fer tot el possible per garantir un fàcil accés a l'escola».

En aquests moments el patronat Joan XXIII gestiona el col·legi d'Inca, la residència de Ses Garrigues d'Amunt a Sencelles i els tallers ocupacionals de Son Agulló a Binissalem. A aquests centres hi acudeixen nins de més d'una vintena de pobles diferents. Per a la tasca de transport només es disposen de dues furgonetes i d'un microbús de 19 places adaptat, de forma que no es cobreix ni de prop la demanda existent. La posada en marxa d'un transport més ambiciós i complet s'ha topat amb molts inconvenients començant per l'econòmic, ja que aquest servei necessita d'uns vehicles especials adaptats i d'un monitor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris