nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Principi d'acord per desconvocar la vaga entre els treballadors d'Aumasa

La decisió es va prendre després d'una reunió que va durar més de cinc hores

Els treballadors d'Autocars Manacor SA (Aumasa) varen aconseguir signar un principi d'acord per desconvocar la vaga que durant dos dies ha deixat la comarca de Llevant sense servei regular de transports i sense els serveis de transport escolar i les línies de comunicació entre els pobles de la comarca i l'Hospital de Manacor.

La intervenció de la Conselleria de Treball i Benestar Social del Govern balear fou molt important per resoldre el conflicte entre els treballadors d'Aumasa i Rutas de Cala Rajada SL amb la directiva de l'empresa.

La reunió es va celebrar ahir capvespre en el despatx del director general de Treball, Fernando Galán, aquesta va començar a les 17 hores i va acabar gairebé passades les 20 hores, moment en què es va signar l'acord. Segons explicà Galán, «el principi d'acord tenia com a punt bàsic que els treballadors amb categoria d'eventuals passassin a ser fixos discontinus ja que això garanteix els llocs de feina dels treballadors». El director general va manifestar que «estic un poc cansat però satisfet per haver arribat a un principi d'acord». Així mateix, dimarts Inspecció de Treball estudiarà les mesures de seguretat que ofereix l'empresa d'Aumasa a Manacor.

D'altra banda, el representant sindical, Joan Ortiz, va manifestar que «hem donat la primera passa per aconseguir una millora de les condicions de treball pels empleats d'Aumasa». Ahir vespre estava previst que els representants sindicals es traslladassin a Manacor amb la finalitat d'informar de la nova situació els treballadors.

L'advocat de l'empresa, Armando Ordinas, va mostrar també la seva satisfacció davant el principi d'acord. «La veritat és que és pràcticament un acord que es basa en què els empleats que duen més de dos anys treballant a la companyia passaran a comptar amb la categoria de fixos discontinus», explicà l'advocat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris