lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

CCOO deixa la zona de Llevant sense serveis mínims de transport públic

El primer dia de vaga transcorregué pacíficament i sense incidents greus

Els pobles de la comarca de Llevant es varen veure privats ahir de transport escolar i regular de viatgers. La vaga dels treballadors d'Autocares Manacor SA (Aumasa) i Rutas Cala Rajada S.L. no va permetre el compliment dels serveis mínims decretats per la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports del Govern balear.

La policia nacional féu acte de presència per custodiar els autocars de l'empresa i no es va produir cap incident violent per part dels piquets informatius. Segons Comissions Obreres (CCOO), els serveis mínims decretats pel Govern són abusius i per tant no es varen respectar. El secretari de la Federació de Comunicacions i Transports, Joan Ortiz, declarà que, «els serveis mínims no son tals, quan alguns conductors havien de realitzar més hores de les que fan diàriament en el seu servei regular.

La tranquil·litat va presidir tota la jornada de vaga malgrat que els manifestants no deixaren sortir els autocars i la policia del Cos Nacional fou present en tot moment. Les acusacions mútues entre l'empresa i els treballadors foren les úniques notes d'hostilitat.

Per part de l'empresa, feren acte de presència una de les propietàries, Antònia Riera, i l'advocat d'Aumasa, Armando Ordinas, afirmant que «no ens han deixat dur a terme els serveis mínims perquè els representants sindicals han fet piquets informatius de manera coercitiva». L'advocat de l'empresa va acudir ahir al matí al Jutjat de Guàrdia de Manacor per denúncia l'incompliment dels serveis mínims mentre que el sindicat CCOO féu el mateix davant la Conselleria de Treball.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris