algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

«És hora que el Govern assumeixi el paper de normalitzador lingüístic»

Joan Melià creu que la regulació sobre el tema ha estat constantment ignorada

El govern actuarà amb prestesa i farà tot el que sigui en les seves mans per aplicar d'una vegada la Llei de Normalització Lingüística del català aprovada l'any 85. Així ho manifestà ahir a Diari de Balears el director general de Política Lingüística, Joan Melià. Segons Melià, «una llei tan important com aquesta ha estat ignorada al llarg de tots aquests anys, i el que el Govern pretén és la seva aplicació immediata a tots els àmbits de la societat, posant especial interès a l'educació, als mitjans de comunicació i a l'Administració».

Pel director general no hi ha cap plantejament de modificar la llei que és vigent «ja que consider que no s'ha aplicat per fer una valoració sobre els seus punts bàsics. Del que es tracta ara és d'aportar recursos, tant humans com materials, perquè la societat balear aprengui a parlar bé la llengua pròpia».

Joan Melià destacà el camp de l'educació com a únic en el qual en aquests anys s'ha tingut en compte la Llei de Normalització Lingüística «perquè és la seva obligació».

Entre altres camps Melià destacà la importància dels mitjans de comunicació, tant en el seu vessant informatiu com en l'educatiu. «Actualment hi ha una pluralitat de mitjans de comunicació, es diu que vivim en la societat de la informació. El que diuen aquests mitjans té una influència directa en la societat, però més encara la manera com ho comuniquen. Per aquesta raó el Govern, com a motor de la normalització lingüística, mitjançant la Conselleria d'Educació i Cultura, haurà de pensar diferents actuacions per 'educar' aquests mitjans». L'objectiu de les actuacions que es portaran a terme a curt termini serà la difusió de continguts en llengua catalana, «posant especial dedicació al mitjà cinematogràfic, que té un creixement considerable, sobretot entre la població jove», comentà Melià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris