algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Investigació paral·lela de la Fiscalia i del Govern dels casos «d'amiguisme»

Costa demanà a tots els consellers que realitzassin una auditoria interna

El Govern balear i la Fiscalia han iniciat investigacions paral·leles per establir les responsabilitats en els casos més greus «d'amiguisme» a l'administració de la Comunitat Autònoma durant els 16 anys que fou governada pel Partit Popular.

El conseller de la Funció Pública i Interior, Josep Maria Costa, va emetre una ordre a principi del mes de setembre per tal de fer una auditoria interna en totes les conselleries.

Segons informà el director general de la Funció Pública, Jaume Colom, l'ordre dirigida a tots els consellers del Govern, té com a objectiu aconseguir informació de les persones que cobraven el sou dels diferents departaments del Govern però no apareixien pels seus llocs de feina.

Aquesta investigació interna té la finalitat d'aconseguir el cens de funcionaris «absents» que, aixó no obstant, ingressaven puntualment les seves nòmines per una feina no desenvolupada. «Es tracta d'una investigació que no està teledirigida», matisà Colom, que afegí que té un objectiu de «prevenció per detectar els casos més extrems de persones que cobraven i no treballaven».

Fonts de la Conselleria d'Interior indicaren que són nombrosos els casos de persones que foren col·locades pel Govern del Partit Popular «cobrant sous astronòmics» i que no apareixien per les conselleries, malgrat que els noms dels beneficiats no es faran públics fins que no finalitzi la investigació.

De la seva banda, la Fiscalia ha iniciat una investigació d'ofici derivada de les informacions publicades pels mitjans de comunicació referides a Carmen Sagrado, exregidora d'Acció Social a l'Ajuntament de Palma durant la passada legislatura i que actualment és una de les nombroses assessores del batle de Palma, Joan Fageda.

Sagrado fou contractada com a interina per l'Ibas (Institut Balear d'Afers Socials), depenent de l'anterior Conselleria de Presidència, i després fou derivada a altres conselleries de l'administració autonòmica, sense que ocupàs el seu lloc de feina.

Jaume Colom indicà que la Fiscalia ha demanat, en aquest cas concret que afecta Carmen Sagrado, tota la documentació del seu expedient personal que inclou les nòmines i els contractes que signà l'exregidora de Cort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris