nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Cort no té cap projecte per restaurar les lleones del Born

Manteniment encara espera ordres de la Regidoria de Cultura per arreglar les peces

101912

Les lleones es troben en molt mal estat de conservació.

T.A.

Les lleones del Born estan condemnades a continuar sense cures d'urgència. Aquestes quatre efígies són un dels conjunts monumentals d'ornament més populars de Palma, però el pas del temps i els atemptats vandàlics que han patit les han convertides en un mediocre reflex del que foren.

Actualment, les dues estàtues més properes a la plaça de la Reina presenten desperfectes a la part de la cara, amb menys laterals dels elms que les cobreixen (concretament hi ha una galtera que ha desaparegut gairebé completament entre el rostre i l'espatlla de la lleona), en els pits i en una de les coes.

Malgrat el lamentable estat de les lleones, sembla que Cort no farà res per arreglar-les de moment. El departament de Manteniment no ha rebut cap ordre de cultura per tal que aquestes peces siguin reparades, i la regidora de Cultura, Carme Feliu, assegura que aquestes reparacions corresponen al departament de Manteniment on comanda el segon tinent de batle, José María Rodríguez.

Conflictes competencials a part, el que queda clar és que no hi ha cap projecte immediat de restauració de les estàtues i que fins i tot és molt possible que ni tan sols hi hagi partida pressupostària per a possibles actuacions en aquest entorn monumental per a l'any dos mil.

Segons explicà a Diari de Balears el portaveu del PSM, Sebastià Serra, «nosaltres fa vuit anys que demanam que s'arreglin les lleones dues vegades cada any, però mai no ens satisfan».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris