nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

UM farà una proposta «oberta» per «sumar esforços» en les generals

Segons Bartomeu Vicens, «ningú no pot patrimonialitzar el nacionalisme»

La Comissió Executiva d'Unió Mallorquina (UM) tractarà dilluns la negativa del Partit Socialista de Mallorca (PSM) a acudir coalitzats a les properes eleccions generals. El secretari general d'UM, Bartomeu Vicens, va assenyalar ahir que el document que serà debatut no és un «text tancat». Vicens assegura que s'intentaran nous contactes amb el PSM abans del Consell Polític que celebraran els nacionalistes d'esquerres dia 30 d'octubre.

El document intern, que anirà acompanyat d'un estudi electoral que demostra que una coalició garanteix un diputat nacionalista a Madrid, consta de dues parts. Segons Vicens, l'informe «de feina» té una introducció en què s'exposen «els perquè creim que necessitam sumar esforçs» per assegurar la rendibilització del vot nacionalista a les illes Balears.

«S'ha de posar al dia l'estratègia de les forces nacionalistes, no només dels partits polítics, que tenguin una clara voluntat d'augmentar la influència negociadora de les Illes a l'Estat», va declarar el secretari general d'UM. En aquesta part introductòria del document que serà debatut dilluns, es concreten les raons per les quals aquest partit entén que «s'han d'establir pactes per estar a l'alçada de les circumstàncies avui».

El document que prepara UM, del qual en sortirà una oferta de coalició al PSM per tal que aquesta força nacionalista reconsideri la seva posició en els pròxims mesos, es completa amb una reflexió sobre «què volem a UM quan parlam de pacte», segons Bartomeu Vicens. «Pactar vol dir, al nostre entendre, sumar esforços i que ningú no intenti patrimonialitzar ni adoptar cap tipus de protagonisme partidista», especificà el secretari general d'UM. I afegí que quan es parla de pacte no es vol dir «fusió per a sempre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris