algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els no-residents protagonitzen una tercera part de la compra d'immobles

El Govern informarà l'Agència Tributària sobre les operacions que es realitzin

Els no-residents protagonitzen una tercera part de les operacions de compravenda d'immobles a les Balears. En aquest sentit, la Conselleria d'Hisenda transmetrà a l'Agència Tributària informació sobre les adquisicions d'immobles realitzades pels no-residents a les Illes. Concretament, les dades inclouen la identificació de la persona que hagi comprat l'habitatge o altre tipus de bé, l'immoble adquirit i la seva localització i el valor comprovat de la residència. Aquestes dades són conegudes per la Conselleria perquè les operacions immobiliàries estan subjectes a l'impost sobre transmissions patrimonials. L'intercanvi d'informació és conseqüència de l'acord de col·laboració que es va establir ahir a la reunió mantinguda entre el conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, i el delegat de l'Agència Tributària, Antoni Miralles, per lluitar contra el frau fiscal.

Aquesta cooperació persegueix articular un sistema de major control de comptes, dipòsits i valors mobiliaris subjectes a l'impost de successions i també als no declarants de l'impost de patrimoni. El Govern es beneficiarà igualment d'aquest fluxe d'informació per part de l'Agència Tributària, ja que millorarà el control de les adquisicions i inversiones realitzades pels no-residents.

Una tercera part de les operacions immobiliàries a Balears es produeixen per iniciativa de ciutadans no-residents, la majoria alemanys i britànics, segons afirmà Mesquida. Precisament entre aquest col·lectiu es troba una de les borses de frau fiscal detectades tant pel Govern com per l'Agència Tributària. Altres camps propicis per invertir doblers opacs són els amarraments o els articles d'antiquari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris