algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern destitueix el cap d'incendis de l'Ibanat per l'últim sinistre d'Artà

El PP protesta i envesteix contra la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló

El Govern balear cesa el cap del departament d'incendis de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), Miquel Sintes, per l'incendi que el dia 8 d'octubre va arrassar 850 hectàrees en les localitats d'Artà i Capdepera. El portaveu adjunt del PP al Parlament balear, Joan Flaquer, va acusar ahir la consellera de Medi Ambient del Govern balear, Margalida Rosselló, de «baixesa política» per aquesta destitució que va tenir lloc dimarts passat.

Segons Flaquer, la consellera ha utilitzat Signes com a «cap de turc» per l'incendi d'Artà, «els més important que hi ha hagut a la nostra comunitat autonòma en els últims anys». El portaveu parlamentari popular va qualificar de «depuració» el cessament de la persona responsable dels «quatre anys que menys incendis s'han registrat» i va dir que la consellera Rosselló havia optat per aquesta mesura «en comptes de presentar la dimissió».

El PP va reaccionar ahir amb contundència davant la negativa de la Mesa del Parlament d'acceptar a tràmit la sol·licitud dels conservadors que demanava la compareixença de Rosselló «per tal de depurar les responsabilitats existents en les actuacions originades» per l'incendi esmentat.

El grup popular entén que la Conselleria va prendre «dues decisions temeràries» quant a mitjans humans i materials. Flaquer acusa Medi Ambient d'haver donat per finalitzat el contracte del personal eventual de prevenció i extinció d'incendis contractat per l'Ibanat i l'Ibeasa i a continuació haver donat vacances al «70%» del personal fix de l'Ibanat. Això, segons el portaveu del PP, hauria deixat el servei contra incendis en una situació d'«insuficiència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris