algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Indignació a Llubí, Muro i sa Pobla per la sobreexplotació de sa Marineta

Els seus batles temen la salinització del pou per subministrar aigua a Palma

79220

Les bombes de sa Marineta trauran 15.000 metres cúbics durant una setmana.

Els municipis de Llubí, Muro i sa Pobla, afectats per l'aqüífer de sa Marineta, no volen que el Govern balear torni a treure aigua d'aquesta zona, ni que sigui durant una setmana, fins que no plogui i el nivell dels pous pugi. Aquesta és la resposta que ha tingut la iniciativa de la Direcció General de Recursos Hídrics que pretén aprofitar el cabal procedent d'aquest aqüïfer per donar aigua a Palma i Calvià mentre roman aturada la dessaladora per fer-hi una sèrie de reparacions.

Tant pel que fa a Llubí com a Muro, s'ha reconegut que el Govern va anunciar les noves extraccions als responsables municipals fa quasi quinze dies tot i que en cap dels dos casos no hi estan d'acord. A més, s'ha recordat que existia un compromís formal per part del Govern de no explotar més els pous quan s'arribàs als 50 metres de profunditat, nivell en el qual ara es troben, a causa de l'existència del perill de la seva salinització per intrusió marina.

El municipi de sa Pobla, malgrat no estar integrat dins del consorci, se'n veu afectat en part ja que bona part dels pous de la pagesia aprofiten l'aigua de sa Marineta. El batle pobler, Jaume Font (PP), no s'ha estat de qualificar la mesura del Govern «com precipitada i arriscada que no ho pot ser més». Font ha reivindicat que s'hauria d'esperar que plogués per aturar la dessaladora i cercar altres solucions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris