nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Govern renuncia en la futura Llei General de Turisme a tutelar el sector

Alomar avançà la creació d'un ens independent que regularà la qualitat dels hotels

L'Executiu autonòmic renuncia en la reforma de la Llei General de Turisme a tutelar els hotels i aposta per l'autoregulació del sector, amb la creació d'un ens independent que estarà integrat per la Federació Hotelera i l'Administració i que determinarà la qualitat de l'establiment turístic.

Aquestes dues modificacions que introduirà la futura Llei General de Turisme, les avançà el conseller de Turisme, Celestí Alomar, ahir, en el decurs de la jornada de reflexió del sector turístic «Futur Alcúdia». Alomar ressaltà la maduresa del sector turístic de les Illes per apostar per una major competitivitat, que creu que s'aconseguirà aplicant criteris industrials en la reforma. És a dir, establint unes normes d'obligat compliment, però «no dient a l'hoteler com ha de muntar el seu producte», com es feia fins ara.

El conseller considerà que, encara que la normativa de Ferran Caro (1964) que regula el sector hoteler ha funcionat molt bé, ara ja no és necessària. «Les normes de tutelatge són obsoletes», sentencià. Per això mateix, en la futura llei, l'Executiu pensa traspassar la responsabilitat a l'empresa.

El Govern fa una aposta clara per l'autoregulació del sector. Per fer viable aquesta passa de la regulació cap a l'autoregulació, Alomar explicà que la reforma introduirà la creació d'un ens independent que determinarà la qualitat de l'establiment turístic i dirà quines estrelles ha de tenir l'hotel. Aquí el conseller va voler deixar clar que «la qualitat és mòbil» i per tant la categoria de l'hotel no té sempre perquè ser la mateixa. Per això, s'haurà d'anar comprovant periòdicament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris