algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Obres Públiques vol que la variant sud es comenci a construir el 2001

La Sala vol que es faci la ronda nord entre les carreteres de Palma i Selva

La variant sud d'Inca serà una realitat ja que el nou Govern la considera una prioritat i serà un dels projectes que es mantindran tal com figuren a l'actual Pla de Carreteres encara que aquest es renegociï amb Madrid. Amb tot, emperò, les obres de construcció d'aquesta via no començaran almenys fins d'aquí a dos anys, ja en el 2001.

Els tècnics ja han començat a redactar el projecte de la futura carretera, que s'espera que surti a concurs a principi del 2001. Així ho va assegurar el conseller d'Obres públiques, Josep Antoni Ferrer, durant la visita que va fer ahir al municipi, tot explicant que la nova variant és imprescindible per posar remei a la congestió que pateix la carretera d'Alcúdia en passar per Inca.

En principi el projecte que s'executarà respon a una continuació de l'actual autopista amb dos carrils per a cada sentit i amb una longitud de 5'5 quilòmetres. Els 4.500 milions programats per a aquesta inversió serviran per fer arribar la ronda des de l'entrada a la ciutat fins a les costes de Son Fuster. De tota manera s'hauran de definir el nombre i la ubicació dels accesos directes.

El conseller Ferrer va assenyalar també que els tècnics ja han començat a fer feina per la millora d'un primer tram de la carretera d'Alcúdia des d'Inca i fins a sa Pobla, que és considerat com el més problemàtic.

D'altra banda, Ferrer es va mostrar obert a avançar la construcció de la ronda nord prevista inicialment dins del Pla de carreteres a partir de l'any 2007, després de la petició en aquest sentit feta pel batle, Pere Rotger. Ferrer creu viable incloure aquesta obra en el canvi de prioritats del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris