muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Propietaris de solars a cala Tuent estan alarmats perquè no hi podran construir

Particulars i el batle entenen que la delimitació de Costes lesiona els seus drets

Els particulars que ara ja han adquirit solars a la urbanització de cala Tuent se senten perjudicats per la delimitació provisional de Costes perquè saben que si va endavant no podran construir el seu xalet en aquest indret tan privilegiat.

Per això mateix, els particulars i també l'Ajuntament han presentat al·legacions a Costes. El batle d'Escorca, Antoni Gómez, entén que «demarcació de Costes no ha tingut en compte les normes subsidiàries aprovades definitivament l'any 1993 a l'hora d'establir la nova delimitació de cala Tuent, tampoc els plans parcials, ni els projectes d'urbanització». Per això mateix, uns i altres al·leguen que «la nova delimitació lesiona els drets adquirits d'aquests ciutadans i, a més, genera inseguretat jurídica i també inseguretat municipal».

Després afegeixen que «ara les obres d'infraestructura de la urbanització de cala Tuent ja s'han executat. Els carrers estan oberts, els fanals ja s'han instal·lat i, a més, hi ha molts de solars venuts a gent treballadora que ha fet un gran esforç per mirar d'estalviar i poder-se comprar un tros de terra arran de mar». Són veïns d'Escorca, Sóller i Fornalutx els que han comprat sòl en aquest indret on ara Demarcació de Costes ha establert una franja de protecció de 100 metres, en contra dels 20 metres que figuren a les Normes subsidiàries aprovades definitivament l'any 1993 pel Consell Insular de Mallorca. La nova delimitació reduiria considerablement el sòl urbanitzable previst a les normes urbanístiques. El projecte de l'hotel que s'ubica a 40 metres del litoral es veu afectat ostensiblement. Precisament va ser la petició de construcció de l'hotel de luxe de 240 places la que posà de manifest que l'Ajuntament d'Escorca encara no havia resolt les prescripcions urbanístiques imposades l'any 1993. Així, l'edificació d'aquest hotel s'aparcà per segon cop el 27 de febrer d'enguany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris