algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

Son Sant Joan projecta aplicar un doble filtre de seguretat abans d'embarcar

El dispositiu entrarà en funcionament entre el gener i la temporada alta de l'any 2000

L'aeroport de Palma ha dissenyat un nou sistema de seguretat que implicaria la creació d'un segon punt de control de passatgers i equipatge paral·lel a l'actual. L'entrada en funcionament tendria lloc abans de la pròxima temporada alta, però mai en el decurs d'aquests mesos que resten per a la finalització del 1999, segons explicà el màxim responsable del departament de Seguretat de Son Sant Joan, Manuel Martínez.

El dispositiu de seguretat, «semblant als que funcionen a Europa i als Estats Units», consistiria a crear un segon filtre. Es mantendria l'actual, amb el mateix nombre de punts de control "7 a la temporada alta i entre 3 i 4 a la temporada baixa i mitjana", composts per màquines de raig X i arcs detectors de metalls.

Paral·lelament a aquest s'instal·laria el segon punt de control, que estaria format per una màquina de raig X i un arc de detecció de metalls cada dos filtres de seguretat, pels quals només haurien de passar tots aquells viatgers a qui se'ls hagi detectat qualque objecte no autoritzat. D'aquesta manera, «aconseguirem un major flux, operativitat i rapidesa en l'embarcament dels usuaris i evitarem que es creï un tap i augmentarem les mesures preventives», puntualitzà el cap de Seguretat. A més, l'aeroport de Palma aconseguiria desfer-se de les nombroses queixes rebudes per part dels passatgers i les companyies aèries sobre aquesta problemàtica.

Les dues línies de control estarien sota la responsabilitat d'entre 2 o 3 vigililants de seguretat sense arma per cada filtre de seguretat, que comptaran amb el suport de la Guàrdia Civil. Martínez és partidari que siguin tres els vigilants que s'encarreguin de cada filtre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris