algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El PP impugnarà la llei urbanística del Govern davant el Constitucional

Els serveis jurídics del Parlament han considerat que la tramitació de la llei de mesures urbanístiques cautelars i d'emergència presentada pel Govern de les Illes Balears no és inconstitucional ni il·legal, segons informaren ahir el president i l'oficial major de la cambra, Maximilià Morales i Joan Ferrer, respectivament. Malgrat això, el PP ha anunciat que impugnarà aquesta llei davant el Tribunal Constitucional.

El grup popular demanà fa unes setmanes a la Mesa del Parlament que es tramiti de bell nou aquesta llei perquè el document que l'acompanyava i que acreditava que havia estat aprovada pel Consell de Govern no estava signada pel conseller de la Presidència, Antoni Garcies (la persona autoritzada per ser el secretari del Consell de Govern), sinó pel secretari general tècnic d'aquest departament autonòmic, que actuà per delegació del primer, la qual cosa no està autoritzada perquè no n'és competent.

Morales i Ferrer explicaren que, en la tramitació d'aquesta llei per part de l'Executiu, es registraren tres «disfuncions administratives»: l'ofici de remissió no està signat pel president del Govern, Francesc Antich; la ja esmentada de la signatura per delegació; i el vistiplau del president que donava autenticitat i legitimitat a la signatura per delegació. Segons les conclusions de l'informe dels serveis jurídics, aquestes disfuncions «són formals i dues d'elles han estat rectificades. En tot cas, no es consideren substancials ni invalidants».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris