lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Sampol: «La feina d'implantació política del PSM no està acabada»

La «lleialtat entre socis està garantida», segons el vicepresident

La decisió presa per la comissió executiva del Partit Socialista de Mallorca (PSM) de no acudir coalitzats amb Unió Mallorquina (UM) a les eleccions generals del 2000 va provocar ahir la primera reacció d'aquest partit. Maria Antònia Munar, presidenta d'UM i del Consell Insular de Mallorca (CIM), va qualificar el fet d'«error històric».

El vicepresident del Govern balear i portaveu institucional del PSM, Pere Sampol, es va referir ahir, en un recés del ple tingut a la Càmbra autonòmic, al «malestar» i a la «frustració» d'UM. Segons Sampol, l'anàlisi política del PSM, tant si està «equivocat o no», estableix que aquesta operació política no funcionaria.

Per altra banda, Sampol creu que el pacte tampoc «no afavoriria el creixement del nacionalisme». «I això és el més important» de la decisió presa, segons Sampol. La postura del PSM respon a un «propòsit estratègic»: que el nacionalisme s'esdevengui majoritari a les Illes Balears. L'augment de la implantació política passa, segons Sampol, per la «incorporació al nacionalisme de gent del món de l'esquerra, de l'ecologia, etc». Una expansió política que el PSM considera que encara «no ha acabat».

Quant a les conseqüències de la negativa al pacte amb UM en el pacte de govern al CIM, Sampol opina que els dos partis «són prou madurs per tal de separar qüestions institucionals i pactes electorals» Per tant, una decisió així no ha d'afectar la «lleialtat entre socis de govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris