nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Govern vol que Madrid declari d'interès públic els vols entre Illes

La petició oficial al Ministeri de Foment es farà a final d'octubre

El Govern balear sol·licitarà al Govern la declaració dels vols interinsulars com a servei d'interès públic, tal com avançà Diari de Balears la setmana passada. El conseller d'Obres Públiques, Transports i Habitatge, Josep A. Ferrer, va afirmar ahir en el ple del Parlament balear que aquesta demanda oficial serà feta «en breu». El portaveu del grup parlamentari del PP, José María González Ortea va acusar el Govern de «manca d'estratègia».

En paraules del conseller, és molt probable que la petició de declaració de servei públic sigui tramitada al Ministeri de Foment a final d'aquest mateix mes, tot coincidint amb l'oferta aèria interinsular de les companyies per a la temporada d'hivern, que aquestes faran pública el pròxim 31 d'octubre. Aleshores, serà quan el Govern autònom estudiarà si la dita oferta s'adequa a la demanda existent.

Aquesta petició, segons va explicar Ferrer, no comporta l'inici d'un concurs públic per a l'adjudicació de l'esmentat servei a una companyia determinada. Malgrat això, el Consell de govern es reserva aquesta possibilitat per al futur. L'oposició va manifestar les seves discrepàncies polítiques i va acusar l'actual govern de la situació del transport aeri interinsular. El portaveu del PP, González Ortea, va criticar el Govern i el conseller per la «seva falta d'estratègia i d'alternativa» a l'hora de solucionar aquest problema». El diputat popular creu que la situació es complica davant del fet que l'àmplia majoria de vols entre les illes es realitzaran ben aviat amb avions turbohèlixs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris