muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Cort incompleix el reglament intern en matèria de normalització lingüística

Urbanisme és el departament de l'Ajuntament que fa més texts en castellà

L'Ajuntament de Palma continua incomplint el seu reglament en matèria de normalització lingüística. Així es desprèn del darrer informe sobre normalització lingüística a l'Ajuntament de Palma i els seus organismes autònoms corresponent al semestre entre març i agost d'enguany, que ahir es féu públic en el decurs de la comissió informativa de cultura.

Aquests informes semestrals es realitzen a proposta del PSM, que va presentar una moció al respecte en el ple del 31 de juliol de 1996 i que va ser aprovada per la sala.

El que resulta molt curiós és que el mateix Ajuntament incompleix la disposició reglamentària interna en la gran majoria de les àrees estudiades pels tècnics de la casa. Segons aquesta normativa municipal de normalització lingüística, totes les propostes que arribin als plens han de ser en català i aquest aspecte no es compleix. En els sis mesos d'actuació que recull l'informe, els plens municipals han vist com s'han fet un total de vint-i-nou propostes en castellà.

Urbanisme continua sent l'àrea manco normalitzada lingüísticament de l'Ajuntament de Palma. El departament que més vegades ha incomplert el reglament a l'hora de fer les seves propostes al ple de Cort és la Gerència d'Urbanisme, que ha efectuat dotze propostes en castellà, mentre que sols n'han fet vint-i-dues en català.

De totes maneres, en valors percentuals destaca que els organismes autònoms fan servir més el castellà que el català (només s'han fet el 44'4% de les propostes a ple en aquest idioma) i que la secretaria sols compleix al cinquanta per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris