algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Cort comença en el Born la batalla contra els estornells

S'inicia sense incidents la campanya contra la plaga anual d'aquests ocells

87206

Els operaris impediren que els arbres del Born fossin colonitzats.

J. R.

Sis i mitja de l'horabaixa. El Born està delimitat per les línies de Policia que impedeixen l'accés al Passeig als vianants. Els darrers estrategues de JVC, l'empresa contractada per Cort per acabar amb la presència dels estornells, estan acabant d'ultimar la col·locació de les salves destinades a mantenir els arbres del passeig lliures d'invasors.

Pel cel que enfosqueix a marxes forçades els ocells avancen en triangle observant el terreny. La nit anterior ja feren seva aquesta zona de Palma i les seves empremtes encara resten sobre els bancs de pedra de la contrada en forma de defecació.

Els estornells es llancen en picat sobre el seu objectiu. Al Born els operaris contractats per Cort prenen foc a les bengales que amb pocs minuts omplen el passeig de fum de coloraines. La regidora de Sanitat, Maria Crespo, dóna el sus i pren foc al primer dels petards que omple les primeres hores del vespre ciutadà de renou atronador. Ha començat la guerra contra els estornells.

La campanya durarà vint dies i sembla que la primera batalla, que ha costat un total de setanta-vuit mil pessetes, la guanyaran els operaris municipals. Crespo assegura que «creim que aquesta manera de combatre els ocells és la millor que hi ha en aquests moments». I l'efecte visual des de Jaume III li dóna la raó. Cada atac en picat dels estornells és repel·lit per la pirotècnia instal·lada al passeig del Born.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris