algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Els arqueòlegs troben al bastió una part de la porta medieval de Portopí

És un dels vestigis més cercats pels tècnics a la zona del puig de Sant Pere

Ja no és una hipòtesi. La porta de Portopí de l'antiga murada medieval existeix. Els treballs de pavimentació i consolidació del mur que es duen a terme a la terrassa del baluard del puig de Sant Pere han permès descobrir una quarta part d'una de les voltes que varen pertànyer a la porta. Aquesta troballa permet confirmar l'existència d'una porta a la murada medieval just en aquesta zona del baluard.

La directora del projecte de millora de l'entorn històric, l'arquitecta municipal Joana Roca, duia molt de temps cercant algun vestigi d'aquest monument i ara ha trobat la seva recompensa a la tasca de recerca. Aquest fragment de murada era molt cercat tant per part de Roca com per part dels arqueòlegs que estudien les murades de la ciutat.

La resta que s'ha trobat s'ha de situar just a la part del mur que tanca el baluard de Sant Pere, a la vora d'on estava l'entrada de l'antic quarter que ocupà el regiment d'artilleria número 23 fins a l'any 1952.

Ara començarà un projecte de recuperació d'aquest fragment de murada corresponent a la porta, que segons explicà a Diari de Balears l'arqueòloga municipal, Magdalena Riera, «està molt malament». Aquesta recuperació passarà per la instal·lació de panells explicatius per tal que tots els visitants de la zona puguin conèixer i localitzar fàcilment la troballa, fet molt complicat actualment per culpa de la situació concreta del fragment de la volta.

Tot i que se sap segur que el monument descobert és de factura medieval, els experts no han volgut afinar més en la datació d'aquest bocí de murada. De totes maneres, la hipòtesi que es maneja és que pertanyi al tros de murada que es va construir en el decurs del segle XIV. Aquesta construcció es realitzà quan es va produir el tancament de la zona islàmica que envoltava a la barriada de la Llonja i l'actual puig de Sant Pere.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris