algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Les indemnitzacions per la moratòria hauran d'esperar l'aprovació dels plans territorials

El CIM iniciarà llavors expedients de taxació dels projectes suspesos

Els promotors afectats per la moratòria del Consell Insular de Mallorca (CIM), aprovada divendres passat amb el suport jurídic del Consell Consultiu i amb l'única excepció de l'hotel d'Alcanada, no podran començar a tramitar les seves indemnitzacions, si és que hi tenen dret, fins l'aprovació dels plans territorials parcials (PTP) establerts per les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT), tasca que correspon als consells insulars.

Mentre no s'aprovin els PTPS, les 76 urbanitzacions afectades estan suspeses de manera cautelar, però no estan oficialment suprimides dels planejaments urbanístics municipals. Els PTP, fins i tot, en podrien recuperar alguna o algunes.

L'Administració, en aquest cas el CIM, ha d'iniciar d'ofici la tramitació d'expedients de taxació de les actuacions suspeses. La jurisprudència ja ha marcat clarament que, en aquests casos, no hi ha dret a indemnitzacions pel negoci frustrat, sinó exclusivament per les actuacions ja realitzades, com puguin ser redacció i elaboració de projectes i plànols, o execució d'obres, sempre i quan hagin complit la tramitació i els terminis corresponents.

En els expedients de taxació, els promotors afectats podran presentar la justificació de despeses realitzades, però l'Administració hi ha de donar el seu vistiplau. No obstant això, qui se senti perjudicat pot recórrer a la via judicial o al contenciós si considera que aquesta via administrativa no és satisfactòria ni compensatòria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris