algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Indignació entre els empresaris del joc per l'apujada dels imposts autonòmics

El sector valorarà aquesta setmana els efectes de l'augment

Els empresaris dels diferents subsectors del joc a les Illes estudiaran durant aquesta setmana la repercussió de l'apujada d'imposts anunciada pel Govern balear per a l'any 2000.

Membres del sector foren informats divendres passat pels responsables de la secció del joc de la Conselleria d'Hisenda i també pels caps del departament Juridicotributari. L'anunci de l'augment de la pressió fiscal en una mitjana del 5'2% ha indignat el sector, que analitzarà les mesures que es poden adoptar i la resposta a donar a l'Administració autonòmica.

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, ha calculat en 1.500 milions els resultats d'aquest increment que aniran a parar directament a les arques de la Comunitat Autònoma «per augmentar les seves possibilitats pressupostàries».

Fonts del Casino de Mallorca indicaren que està prevista una reunió a nivell intern per analitzar la modificació tributària i «per prendre mesures». Les mateixes fonts assenyalaren que l'apujada era important i que havien d'avaluar les seves repercussions sobre l'empresa.

El president de l'Associació de Comerciants Operadors de Màquines Recreatives (Acoman), Jaume Mairata, manifestà que «ja plou sobre banyat» i digué que no se sap gaire bé per quina raó el nou Govern «continua esprement el sector». «Teníem la promesa que quan el Govern assumís totes les competències en joc, desapareixeria el recàrrec del 7%. Ara efectivament no existeix, però integren aquest percentatge dins de l'apujada del 8%», indicà Mairata, qui recordà que des de l'any 1982 les jugades a les màquines recreatives mantenen el preu de 25 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris