algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Els edificis de la façana marítima del Port, afectats per la protecció de Costes

La nova delimitació genera alarma entre els veïns i residents del nucli costaner

La majoria d'edificis de la façana marítima del Port de Pollença queden totalment afectats per la nova delimitació de Demarcació de Costes. Aquest fet ara ha generat alarmisme entre veïns i residents perquè veuen que necessitaran permís de Costes per fer qualsevol construcció nova o modificar l'existent i, a més, hauran de presentar un estudi de detall cada cop que vulguin edificar.

Amb la nova delimitació de Costes el que ha succeït és que la línia que defineix la zona de protecció s'ha pres de la línia que delimitava la zona de domini públic maritimoterrestre, i que es trobava arran dels edificis, sense tenir en compte la línia de ribera (vorera de mar), ja grafiada en el PGOU. Com a conseqüència d'això, la zona de protecció ocupa 20 metres terra endins i afecta els edificis de primera línia.

Des de l'Ajuntament de Pollença entenen, però, que la servitud de trànsit queda garantida pels passeigs per a vianants que recorren en la seva major part la costa del Port de Pollença i que per tant la nova delimitació no té sentit de ser perquè afecta una zona urbana que ja està consolidada. Per això mateix, ara s'adrecen a Costes per negociar-ne la delimitació.

Tot i l'alarma generada cal recordar que la disposició novena de la Llei de Costes estableix que «es respectaran els usos i construccions existents, així com les autoritzacions ja atorgades (...). Així mateix es podran autoritzar nous usos i construccions d'acord amb els plans d'ordenació en vigor, sempre que es garanteixi l'efectivitat de la servitud i no es perjudiqui el domini públic maritimoterrestre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris