muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Cort inicia avui la guerra els estornells que envaeixen la ciutat

Maria Crespo donarà el sus a l'amollada de coets contra els ocells al Born

Comença la guerra. Palma ha decidit posar setge a una de les pitjors «plagues» a què s'enfronta cada any: els estornells. Per això es gastarà un milió i mig de pessetes en material pirotècnic de baixa intensitat per tal que aquests ocells no tornin a agafar els arbres del centre de Palma com al seu hàbitat per a les fredes nits d'hivern.

Així, la regidora de Sanitat i Medi ambient de Cort, Maria Crespo, supervisarà avui l'inici de les maniobres per espantar aquests ocells. La campanya 1999 començarà a les sis i mitja de l'horabaixa, quan el sol ja estigui arribant al seu ocàs. Aquesta és l'hora en què els animals inicien el seu vol descendent per tal de trobar aixopluc en els arbres de zones tan emblemàtiques de Palma com el Born.

L'objectiu és ara aconseguir que els animals no es posin sobre les branques d'aquests arbres. Les tàctiques enguany han canviat. Fins ara, Cort contractava una empresa especialitzada en pirotècnia. Ara els encarregats de combatre aquests ocells serà una empresa especialitzada en la lluita contra plagues. I en lloc de disparar grans salves de petards aquests explosionaran d'un en un els petards destinats a espantar els ocells. A més a més, seran dues les brigades que aquesta empresa destinarà a la tasca de control dels ocells.

Amb aquest nou mètode pirotècnic que combina les explosions amb salves de fum de colors diferents s'aconsegueix que els estornells no es posin al centre de Palma i que cerquin arbres en barriades on no molestin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris