nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El nou president de Sa Nostra, Miquel Capellà, promet «independència política»

Diu que «desactivarà» les empreses participades que no s'adiguin amb el nou projecte

L'advocat Miquel Capellà fou elegit ahir com a nou president de la Caixa de les Balears Sa Nostra per majoria absoluta pels quinze membres del Consell d'Administració i pel director general de l'entitat, Pere Batle. En concret, aconseguí 9 vots favorables i 7 abstencions.

El màxim responsable de Sa Nostra prometé «independència» política «absoluta», davant la possible reproducció de tractes de favor cap al Govern que l'ha assegut en aquest càrrec. «No tenc gens de compromís».

El novell president de Sa Nostra apostà per «la vocació de mantenir-nos independents de qualsevol pressió, per subtil que sigui, de les pròpies institucions representades en els òrgans de govern» de l'entitat financera, perquè «l'única obligació de servei i obedència» es deu als clients. Aquesta independència la traslladà a la seva negativa a fusionar Sa Nostra amb altres caixes.

Un de les primeres tasques que vol plantejar al Consell d'Administració és l'anàlisi i definició de la seva actual i futura política de participació en diferents empreses, ja que «s'han de potenciar les que es troben en el bon camí i desactivar aquelles que la seva projecció de futur no sigui la que desitjam». En el cas de la participació de Sa Nostra en la immobiliària Alcázar, Capellà manifestà que «totes les entitats financeres estan potenciant el sector immobiliari», tot i que reconegué que és un negoci que «és a un punt de maduresa» i per tant «s'ha de començar a mirar amb precaució i prudència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris