nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Son Sant Joan serà reformat per agilitar l'accés als vols entre illes

Aena invertirà 1.500 milions en les obres, que acabaran el 2001

Son Sant Joan comptarà amb una nova zona d'embarcament «ràpida i còmoda» per als vols interinsulars entre el Mòdul A i la passarel·la de connexió amb els Mòduls B i C. Les obres suposaran una inversió d'entre els 1.000 i els 1.500 milions. Es duran a terme en diferents fases i s'iniciaran l'any vinent, perquè «la solució ideal seria que les obres es completassin l'any 2001», segons el director de l'aeroport de Palma, Mariano Menor.

El projecte, que presentarà Menor a les aerolínies, implica dissenyar una nova plataforma d'aparcament d'aeronaus a l'actual àrea ocupada per l'aparacament de cotxes que es troba al costat de la torre de control. Això obligarà a traslladar de lloc els edificis d'Aena (Aena 1 i Aena 2) i la terminal de càrrega (Ibèria Cargo). En concret s'ubicarien a l'àrea industrial de l'aeroport "zona sud de les pistes i Aviació General.

El disseny abraça dues possibilitats perquè els usuaris dels trajectes interinsulars tenguin accés directe a la zona d'embarcament: des de la terminal de facturació (planta 2a) o un cop superat els filtres de seguretat (planta 4a, d'embarcament i comercial).

El director de Son Sant Joan aposta per la segona opció: «És la solució més fàcil per als passatgers, ja que permetrà mantenir una única zona de facturació i de control de seguretat». A més, Menor remarcà que «aquesta opció és millor que condicionar l'antiga terminal A per aquests trajectes. Així tots els viatgers accediran en l'embarcament a través de l'àrea comercial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris