algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Sa Nostra inicia avui un nou rumb després de 16 anys en mans del PP

L'advocat Miquel Capellà serà elegit avui dematí president de la principal entitat bancària de les Illes

En el decurs de la reunió del Consell d'Administració de la Caixa de les Balears Sa Nostra, que tindrà lloc avui matí a partir de les 9.00 hores, l'advocat Miquel Capellà serà elegit com a nou president de la principal entitat bancària de les Illes Balears.

El candidat de consens del Govern de coalició del Govern de les Illes Balears, el misser Miquel Capellà, i única persona que va presentar la seva candidatura per optar en el màxim càrrec de Sa Nostra "ja que finalment el representat dels patrons, Gabriel Lladó, no va fer efectiva la seva papereta" tindrà com a repte imprimir un nou tarannà a la Caixa de les Balears Sa Nostra, perquè així l'opinió pública oblidi les maniobres orquestrades des del seu si pel Partit Popular durant els setze anys que va estar dirigint els designis de les Illes.

Capellà ja ha avançat la seva negativa a fusionar l'entitat bancària amb altres caixes i fonamentar una major implantació territorial a les Balears. Els plans fusionadors sí figuraven dins dels projectes de l'expresident Matas, si hagués tornat a seure al Consolat de la Mar després de les eleccions del 13-J. En concret, es plantejava crear l'«eix bancari popular», fusionant les caixes valencianes i madrilenyes, ambdues comunitats en mans dels populars "Zaplana i Ruiz Gallardón", amb la balear.

Aquesta opció xoca amb el caire globalitzador de les entitats bancàries que cerquen la fortalesa davant la imminent implantació econòmica i social de la Unió Europea. A tot això s'ha d'afegir el debat obert sobre la necessitat o no d'«una banca pública», ja que el caire «altruista» de l'origen de les caixes en els monts de pietats i la tasca social dirigida als desemparats ha quedat molt enrere, quan el conjunt de les caixes controlen la meitat dels fons d'aquest sector financer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris