algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Devers 46 espècies han estat introduïdes a la Dragonera els darrers anys

Representen el 12'7 per cent de la seva flora, segons un estudi de Medi Ambient

Un total de 46 espècies que es troben al parc natural de la Dragonera han estat «clarament introduïdes en temps recent a l'Illa», segons un estudi realitzat per la conselleria de Medi Ambient. Aquestes espècies representen el 12'7 per cent de la flora de la Dragonera.

La major part de la flora introduïda pertany a espècies de jardineria i fruiters.
En aquest estudi es varen citar un total de 372 espècies de plantes, que representen un 25 per cent del total de la flora de les Illes Balears.

En el parc natural s'han trobat 18 endemismes que representen el cinc per cent de les espècies trobades a la Dragonera. La flora està repartida en 226 gèneres i 90 famílies. A part de la Dragonera, en altres illes com es Pantaleu s'han citat 69 taxons de plantes repartides en 62 gèneres i 34 famílies. Com a espècies interessants s'han de destacar el garbelló, les orquídies i els següents endemismes: l'alfals arbori marí, el gatovell, la rogeta de muntanya, la saladina i la tirrènica tem bord.

No obstant això, la majoria d'espècies que viuen a sa Dragonera, al Pantaleu i a l'illa Mitjana són d'àmplia distribució a les Illes. Els endemismes, però, són d'un gran valor i tan sols es conserven en poblacions reduïdes.

D'altra banda, també s'ha recollit informació sobre els sistemes marins que els biòlegs els han dividit en quatre zones. Una d'aquestes comprèn el cap de Llebeig i el cap de Tramuntana amb fondàries mitjanes que van des de 15 als 25 metres de profunditat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris