muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Els batles de la comarca cerquen una solució als abocadors incontrolats

Avui es reuneixen a Artà amb el director general de Residus i Energia

Els batles de la comarca del Llevant es reuneixen avui amb el director general de Residus i Energia, Nicolau Barceló, per trobar una solució als abocaments incontrolats.

La reunió està prevista avui a les 18 hores, a la residència de persones grans d'Artà, on es preveu que assisteixin els batles o representants dels ajuntaments de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera, i Artà.

Amb aquesta entrevista, el que pretenen les autoritats locals de la comarca és trobar un lloc adient per poder dipositar-hi les deixalles que ara s'aboquen diàriament als abocadors incontrolats i esperen que el director general Nicolau Barceló, els ofereixi un lloc alternatiu.

Segons va explicar el batle d'Artà, Montserrat Santandreu, «els batles som conscients que aquestes activitats són il·legals però el problema que patim tots els municipis és que no disposam d'altres llocs per poder abocar les deixalles i hem de fer servir les pedreres que estan inactives per dipositar-hi els fems».

La majoria dels ajuntaments de la comarca es troben amb la mateixa problemàtica. Cal recordar que el municipi de Capdepera té seriosos problemes amb l'abocador de Son Terrassa que ha protagonitzat alguns incendis. El cap de setmana, quan es varen cremar 825 hectàrees de la serra d'Artà i Capdepera, el foc es va estendre cap a la gravera de Son Tarrassa.

Un dels problemes que veuen els batles de la comarca és que si es procedeix al tancament d'aquestes graveres que són utilitzades com abocadors, es corre el perill que els torrents i les cunetes s'omplin de fems en no tenir un lloc adient per abocar les deixalles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris