muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La febre compradora d'habitatges puja 31.508 milions l'import de les hipoteques

Els préstecs han crescut un 7'7% en aquest primer semestre respecte del de l'any passat

La febre compradora d'habitatges que es viu a les Illes Balears ha provocat en el decurs del primer semestre d'enguany que el conjunt de finques urbanes i rústiques hipotecades, 11.880 hipoteques "per un import total de 145.063 milions de pessetes", hagi ocasionat un augment del 7'7 per cent respecte del mateix període de l'any passat, que es va situar en 11.033 hipoteques "per un valor total de 113.555 milions de pessetes", segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'estadística INE) i la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (Caeb).

La forta activitat constructora i de demanda, fruit de la bonança econòmica que es viu a l'Arxipèlag des de l'exercici passat, ha causat un increment de 31.508 milions de pessetes hipotecats, la qual cosa implica un augment del 27'8 per entre els mesos de gener i juny del 1999 en comparació amb les mateixes dates de l'any 1998.

Aquest bon ritme de creixement de les hipoteques s'ha donat amb major força entre les finques urbanes, ja que aquestes representen el 92'9 per cent "134.780 milions de pessetes" del total dels 145.063 milions de pessetes invertits en aquesta figura creditícia. Per contra, les hipoteques de finques rústiques han crescut d'una manera molt més moderada, un 7'1 per cent "10.282 milions de pessetes" pel que fa el primer semestre de l'any anterior.

Les xifres de les hipoteques realitzades sobre finques urbanes «reflecteixen l'increment de l'activitat constructora de noves cases» i, sobretot, «del creixement generalitzat dels preus dels habitatges a les Balears, que n'haurien anar acompanyats d'una major qualitat». Tot això «també és una conseqüència de la forta demanda que pesa sobre les llars de nova planta en l'actualitat», explicà el director del departament d'Economia de la Caeb, Vicenç Tur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris