algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Museu de Ciències ret homenatge a Guillem Colom en el seu centenari

Una exposició donarà a conèixer la feina dels naturalistes

Ahir horabaixa el Museu Balear de Ciències Naturals acollí la inauguració de l'exposició d'homenatge al científic solleric Guillem Colom Casasnovas, en complir-se el centenari del seu naixement.

L'exposició «Guillem Colom, natura i ciència», que compta amb el patrocini de Sa Nostra «Natura», i de la qual són comissaris el nostre company Lluc Garcia, pel Museu, i Joan Avellaneda, per la institució creditícia, no és una mostra adreçada a cièntifics; sinó que pretén donar a conèixer al públic de totes les edats quina és la feina d'un naturalista, a través de l'experiència de Guillem Colom. Així, es pot seguir pas a pas la trajectòria del científic en tots els camps que cultivà; i també la feina que fa un micropaleontòleg o aprendre, per exemple, què són uns foraminífers, els minúsculs organismes que ell estudià; i fins i tot conèixer, a través dels ulls del científic solleric, quins són els components i l'origen d'una pluja de fang; o els principals llibres i treballs que va publicar al llarg de la seva vida, tots degudament il·lustrats amb dibuixos tècnics de gran precisió, o amb figures que mostren la mà de l'altre Colom, l'artista. Tot plegat vol ser una proposta didàctica especialment adreçada als escolars de tota l'Illa, especialment d'ensenyament secundari i universitaris.

L'exposició ha suposat dos anys d'intensa feina de recerca documental, redacció de guions i adaptació didàctica. Val a dir que també hi ha documents inèdits que s'exposen per primera vegada. Durant l'any 2000, i a l'entorn de l'exposició, es duran a terme una sèrie de conferències i activitats culturals, tant a Sóller com a Ciutat, començant pel desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris