algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

L'EMT retocarà les línies d'autobús l'any que ve per millorar el servei

Els vehicles que van a la perifèria seran enllaçats per facilitar el transbordament gratuït

La nova Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) està treballant per a una nova reestructuració de línies d'autobús amb vista a l'any que ve. L'objectiu és redissenyar alguns trajectes per tal d'enllaçar línies, ja que els transbordaments seran gratuïts amb la nova targeta ciutadana. Així ho explicava fa uns dies a aquest diari el nou director de l'empresa, José Manuel Barquero, que ha començat amb força la seva etapa al cap de la polèmica empresa municipal. «Tenim una idea clara sobre les mancances de l'empresa. Per pal·liar-ho hem de prendre mesures, i crec que seria un encert que girem entorn de la targeta ciutadana. Coordinarem activitats i redissenyarem algunes línies per afavorir la utilització de l'autobús. El primer que farem serà un estudi de mobilitat de la gent de Palma, per reforçar algunes línies i llevar freqüències a unes altres», explicà Barquero.

«Jo hi vaig arribar fa un mes, i el que em vaig trobar va ser una empresa complicada, amb molts aspectes que es devien polir o altres que es devien canviar totalment», explicà Barquero. Una dada significativa és que enguany ja es duen 24 reclamacions més que l'any passat (207 per 183 de tot el 98). «La majoria de les queixes són per desconeixement de l'ús que s'ha de fer de la targeta, però això s'arreglarà amb el temps. També és important la puntualitat dels vehicles i la seva netedat», assenyalà Barquero.

Un altre aspecte que va tocar el nou director de l'EMT fou el de la flota dels vehicles. «La nostra flota té una antiguitat mitjana superior als 10 anys, i això és massa per a una ciutat com Palma. El que hem de fer és renovar el màxim nombre de vehicles en el menor temps possible, ja que es compta amb la tecnologia necessària per fer-ho. El que impera és el criteri mediambiental, però hem de ser conscients i pensar que és una operació cara». De moment, Barquero cerca la fórmula financera que els permeti llevar les unitats velles i posar-ne de noves.

Una línia que han presentat problemes per a l'empresa és la que va a la universitat. L'autobús no s'ha pogut adaptar als horaris dels usuaris, fet, que per altra banda, és molt difícil. Però des de l'empresa municipal han fet un gran esforç per al principi del present curs universitari. «Hem destinat deu cotxes perquè es cobreixi el trajecte. Tenint en compte les nostres limitacions tècniques i de treballadors hem passat amb nota l'examen, ja que gairebé no hem rebut queixes dels usuaris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris