algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Policia creu que un agent amb trastorn paranoide pot utilitzar armes

El funcionari hagué de recórrer al TSJB per accedir a la situació de segona activitat

La Direcció General de la Policia considera que un agent que sofreix «trastorns paranoides de la seva personalitat» està preparat per exercir la seva funció, que comporta l'ús d'armes. Aquesta decisió obligà el policia afectat a recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Balears que ha estimat les seves reclamacions d'integrar-se a la situació de segona activitat. El 1996, la Direcció General de la Policia va emetre una resolució acordant que no procedia el pas a la segona activitat per insuficiència de les actituds psicofísiques de l'agent, en no donar-se els requisits prevists en el reglament després d'analitzar l'informe del Tribunal Mèdic.

L'agent al·legà per aconseguir la nul·litat d'aquesta resolució administrativa que la durada de la situació de baixa per malaltia no podia ser eterna, ja que la seva patologia era persistent i, per tant, només podia solucionar-se amb el pas a la segona activitat. El Tribunal centra el litigi en determinar l'abast de la malaltia del policia en relació a la seva vida professional, analizant la resolució de la Direcció General de la Policia i els certificats mèdics aportats per l'agent. A més, també es valorà la prova pericial practicada a l'afectat.

La segona activitat és una situació especial del Cos Nacional de Policia i també de la Policia Local per desenvolupar tasques administratives o de control intern sense complir funcions de seguretat ciutadana.

Per accedir a aquesta situació especial, el Reial Decret 1556/95 estableix que es valoraran les limitacions funcionals dels agents que impedeixin o minvin de forma manifesta i objectiva la seva capacitat per a l'ús d'armes de foc o altres mitjans reglamentàriament establerts per a la defensa, o la intervenció en actuacions professionals de prevenció o restabliment de l'ordre o la seguretat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris