algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La captura de rossellona, una pràctica en augment a la badia de Palma

Un total de 20 pescadors de les Illes podran agafar enguany fins a 70 tones

La captura de la copinya rossellona a Mallorca fa relativament poc que s'ha convertit en un manera de subsistència per a alguns pescadors durant l'hivern, ja que la seva qualitat gastronòmica permet obtenir un rendiment en el mercat.

Per tal de controlar el sector, la Conselleria només permet que hi hagi fins a un màxim de vints pescadors que es puguin dedicar enguany a la captura d'aquesta espècie. S'agafa en exclusiva a la badia de Palma, concretament des de can Pastilla fins a cala Blava, concretament a Son Verí.

La temporada començarà el 18 d'octubre i finalitzarà el 31 de març de l'any 2000.
Segons la normativa, en una barca es poden agafar vint quilos per mariner en un maxim de tres persones per vaixell.
La Direcció General de Pesca ha fixat per enguany una quota màxima de recollida de 70 tones. Prèviament, al començament de la temporada, la Conselleria ha estat recollint mostres de l'espècies «bàsicament per determinar com evoluciona la població de l'espècie», explica Antoni Grau, cap de servei de Recursos Marins de la Direcció general de Pesca. Aquesta pràctica és positiva per als pescadors, «ja que afavoreix barques petites, especialment en els mesos de l'hivern, època no gaire bona per al sector a causa del mal temps».

La captura de la rossellona és molt senzilla i no necessita d'una gran inversió i aparells tècnics. Només es necessari comptar amb un o dos rastells que es van arrossegant per l'arena per tal d'agafar l'espècie. La malla o xarxa d'aquests rastells ha de complir uns requisits. Per exemple, la mesura del forat ha de fer un mínim de 14 centímetres per impedir la captura de la rossellona que no ha arribat a una mida adulta. Els pescadors solen utilitzar dos rastells (el màxim permès) que es tiren a l'aigua per la part de la popa i subjectats a una corda.

Aquesta pesca es relativament nova a Mallorca. Segons asseguren fonts de la Conselleria «s'agafa des de 1993». Un dels motius pels quals es va començar a posar en marxa va ser per la desaparició del jonquillo a la badia, entre d'altres factors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris