muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

La recollida de fems es farà cada dia i els diumenges netejaran la plaça

Demà entra en vigor el contracte que l'Ajuntament ha signat amb Lumsa

A partir de demà dilluns entrarà en vigor el nou contracte que regularà la recollida de residus sòlids urbans de sa Pobla per part de l'empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca S.A. (Lumsa), que de fet és l'actual adjudicatària de la concessió.

L'esmentat contracte suposa una important ampliació del servei de recollida de fems, tant pel que fa a la freqüència com pel que fa als mitjans tècnics que s'utilitzaran. La contractista farà servir vehicles amb mecanismes d'insonorització dels sistemes de recollida per ocasionar les mínimes molèsties als veïnats. Fins ara, el servei de recollida domiciliària de fems només es feia sis dies cada setmana, ara es farà cada dia. A partir de dilluns, les urbanitzacions de Crestatx, s'Obac i Son Toni també rebran la recollida domiciliària tres pics a la setmana, els dimarts, dijous i dissabtes.

Cal comentar, així mateix, que fins ara la neteja de les vies públiques, en el conjunt del nucli urbà, no es feia el diumenge i això generava una acumulació de fems produït pel mercat dominical i també durant els dies de festes i per la fira del poble. Ara, els diumenges es procedirà a una neteja a fons de la plaça i dels carrers confrontats. Mentre que la neteja de les zones habilitades com ara els punts verds i els contenidors d'enderrocs es realitzarà quatre vegades a la setmana, una de les quals haurà de ser, necessàriament, els dissabtes horabaixa o el diumenge dematí, segons informaren des de l'Ajuntament. Lumsa serà l'encarregada de subministrar els contenidors adients. El contracte signat entre l'Ajuntament i Lumsa és per un termini de vuit anys i l'import de la concessió puja a 54'7 milions de pessetes anuals. Això representa un increment important, perquè fins ara l'Ajuntament només pagava a Lumsa 30 milions anuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris