algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El poble organitza una manifestació popular per condemnar els incendis

Es pretén fer un acte de rebuig als autors de la crema

82158

Montserrat Santandreu, batle d'Artà, va participar en les tasques d'extinció de l'incendi.

Els veïns d'Artà sortiran al carrer en una gran manifestació popular per condemnar els incendis forestals. Els voluntaris de la localitat i l'Ajuntament seran els organitzadors d'aquesta mobilització, amb la qual es pretén fer un acte de rebuig als autors del tràgic incendi que es produí ara fa una setmana i que cremà 825 hectàrees a cala Torta. La propera setmana es decidirà la data d'aquesta sortida al carrer, que durà per lema «No pus incendis», i que tindrà lloc en els propers dies.

El fet d'organitzar aquesta manifestació pública es va decidir ahir, en una reunió que mantingueren el batle d'Artà, Montserrat Santandreu (GIA) amb el cos de voluntaris.

Respecte a la manifestació, el batle va declarar que «volem que sigui un acte multitudinari en què la gent condemni el tràgic incendi de cala Torta. Amb aquesta manifestació també volem que s'exculpi el sector pagès que ha estat qui ha rebut més mirades a l'hora de cercar un culpable al fet de cala Torta. Tots sabem que els autors de la crema no són pagesos de veritat». Dilluns està previst que s'iniciïn les reunions en què es dissenyarà l'estratègia de la mobilització i es començaran a penjar cartells per aconseguir la participació dels veïns d'Artà. A més a més, es convidarà la resta de municipis de la comarca perquè també s'animin a participar en aquesta manifestació.

Per altra banda, el cos de voluntaris d'Artà comptarà ben aviat amb un vehicle propi que afavorirà les tasques de vigilància de la zona. Tal com va explicar el batle d'Artà, Montserrat Santandreu, aquest vehicle serà una moto que pugui recórrer els camins rurals i detectar més aviat els incendis que, malauradament, es repeteixen sovint a la serra d'Artà. Per continuar amb la bona feina que estan realitzant els voluntaris, els propers dies s'iniciarà una campanya d'afiliació de voluntaris contra els incendis. L'objectiu és intentar que les muntanyes d'Artà no es tornin a veure afectades per les flames. Santandreu també va dir que «haurem de reposar de material el cos de voluntaris perquè amb l'incendi s'ha exhaurit tot el que tenien».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris