nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Carrero acusa els EUA d'ocultar la veritat del genocidi als Grans Llacs

Candidat mallorquí a Nobel de la Pau, visità Nord-amèrica

El pacifista Joan Carrero, proposat per al Nobel de la Pau del 2000 per la seva denúncia constant de la situació de la regió africana dels Grans Llacs, criticà ahir l'interès dels Estats Units (EUA) per ocultar la veritat sobre els conflictes ètnics de la zona, afavorir els «extremistes tutsis» i estendre la guerra al Zaire.

Carrero, mallorquí guardonat amb diferents premis internacionals pel seu treball com a president de la Fundació S'Olivar i amb una candidatura al Nobel que té el suport de 150 personalitats i entitats de distints àmbits i països, explicà que el mes passat viatjà als EUA per divulgar el seu missatge, «però allò que estam intentant destapar és de tal magnitud que ens dóna molts problemes». El propòsit de l'activista és «que surti la veritat perquè no hi pot haver reconciliació per a un poble on una ètnia (hutu) ha patit l'extermini de tres milions de persones i se la vol fer passar per genocida».

Carrero indicà que en una entrevista amb l'exministre de Justícia nord-americà Ramsay Clark, aquest manifestà: «El govern del meu país ha aconseguit infiltrar i controlar, en bona part, l'ONU, els grans mitjans de comunicació i moltes de les grans ONG. No espereu gairebé res d'ells. Cercau vies alternatives d'informació i denúncia». Durant la seva visita als EUA i Canadà, el pacifista constatà que «en aquests països, la gran majoria de les ONG no coneix Àfrica i, sobre els pocs experts en l'àrea dels Grans Llacs, cada vegada tenim més evidències que formen part del sistema».

Carrero posà com exemple que «el president de la major federació d'ONG dels EUA (Interaction), Roger Winter, participà a reunions amb els líders tutsis. Les guerrilles tutsis envaïren Rwanda l'any 1990 i Winter participà en la planificació de la guerra. Aquesta qüestió serà publicada amb detall pròximament per un diari belga». En opinió de Carrero, «els Estats Units han aconseguit que se substitueixi la paraula genocidi per massacre per referir-se a les matances fetes pels tutsis, però en cap cas no vull restar importància a les atrocitats comeses pels hutus durant el conflicte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris