nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Medi Ambient inicia el projecte per preservar els espais naturals d'Artà

L'Ajuntament de Sant Llorenç vol protegir la Punta de n'Amer

El Consell de Govern va decidir ahir iniciar els tràmits per a la preservació de la península d'Artà, tot just una setmana després que un incendi n'arrasàs prop de 1.000 hectàrees. Les característiques mediambientals de la zona han fet que el Govern consideri oportuna la redacció d'un pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) específic.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, declarà ahir que amb aquesta mesura «el Govern creu poder millorar les negatives condicions» en què es troba la dita península. La intenció de l'Executiu balear és que la zona «sigui declarada espai natural protegit d'acord amb allò que preveu la Llei de conservació d'espais naturals i de la flora i la fauna silvestres». La mateixa Conselleria serà l'encarregada de la redacció i tramitació del PORN.

El foc declarat divendres passat causà «danys molt alts i s'hauran d'adoptar mesures dràstiques», advertí la consellera de Medi Ambient. Les mesures per solucionar el greu perill d'erosió que pateix la zona passen, segons Rosselló, per «controlar les pastures» d'ovelles i cabres.

La responsable de Medi Ambient reclama el «màxim consens» entre aquest departament, la Conselleria d'Agricultura, els ajuntaments d'Artà, Sant Llorenç i Capdepera i els pagesos afectats.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Sant Llorenç es va afegir ahir a la proposta feta dimecres passat, dia 13, per l'Ajuntament d'Artà segons la qual es considera «imprescindible preservar els valors ecològics i paisatgístics de la serra de Llevant», valorada com un dels espais naturals més importants de les Illes Balears.

L'Ajuntament de Sant Llorenç demana que es contempli també la protecció de la seva Serra, especialment la Punta de n'Amer. El consistori de Capdepera té previst sumar-se a aquestes peticions dimarts vinent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris