muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'Ajuntament adopta una solució salomònica per protegir els molins

El batle proposà que la franja fos de 75 metres i tancà així les discussions

La franja de protecció dels molins de Búger se saldà, en el ple de dijous a la nit, d'una manera salomònica. Els nacionalistes defensaven els 100 metres de protecció entorn dels molins, mentre que els populars rebaixaven la franja a 50 metres. El batle, emperò, adreçà per la meitat i acabà amb la discussió.

Així, l'Ajuntament de Búger aprovà la suspensió cautelar d'obres dins la franja de 75 metres que envolta els molins i durant un termini màxim d'un any. Durant aquest període, l'Ajuntament encarregarà un estudi tècnic per decidir com protegeix els molins. Després, l'Ajuntament haurà de modificar la planificació urbanística.

La proposta dels nacionalistes, que defensà Pere Perelló del PSM, era la de suspendre llicències d'obres entorn d'una franja de 100 metres. Aquest espai, tanmateix, els populars el consideraren «excessiu». A més, insistiren a dir que el PSM defensava els 100 metres perquè així la casa de la mare d'un dels regidors nacionalista quedava just defora de la franja de protecció. Aquí va ser quan el portaveu del PSM, Pere Perelló, convidà el del PP, Julià Siquier, a ampliar la franja de protecció. No obstant això, els populars mantingueren que ells només volien protegir una zona que anàs fins als 50 metres.

Siquier també comentà que aplicant el criteri dels 100 metres de protecció un mateix edifici podia quedar part dins la zona protegida i part defora. El portaveu del PSM qualificà les declaracions de Siquier de «contradictòries» i comentà que els tècnics que els havien assessorat, fins i tot, havien considerat oportú ampliar la zona de protecció dels molins de Búger fins a 150 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris