algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Descontent per un costat i satisfacció per l'altre entre els placers de l'Olivar

L'alegria dels peixaters xoca amb la decepció fruitera

Els placers del mercat de l'Olivar tenen sis mesos per presentar un altre projecte de reforma. A aquest acord arribà fa dos dies el ple municipal de l'Ajuntament, que considerà que l'anterior proposta de col·locar un supermercat a la planta baixa rompia amb el concepte de mercat tradicional que ha de tenir l'Olivar «per sobre de totes les coses».

Ahir al matí Diari de Balears visità els placers per tal de conèixer les seves impressions sobre el que s'acordà en el ple de dimecres. Hi ha decepció i inconformitat per una banda (fruiters), però també alegria i esperança per una altra (peixaters); i en el sector càrnic hi ha comerciants que estan totalment en contra de l'acord i n'hi ha que no.

Andreu Font i Isabel Calafat, venedors de fruita i verdura, coincidien a dir que s'havia comès una injustícia. «És una decisió totalment antidemocràtica, i si poguéssim la duríem als tribunals», assenyalà Calafat. Per la seva banda, Andreu Font comentà que «sé que el projecte no era del gust de tothom, però això és impossible. Es va votar un projecte, que guanyà per majoria. Igual que Fageda amb les eleccions, i a mi no m'agrada».

Una de les possibilitats que es plantegen al mercat és col·locar el triangle de productes peribles a la part de baix. És el que sembla més lògic, ja que no es permetrà que el supermercat vagi a baix, perquè es consideraria com una intromissió dins la tradicionalitat del mercat. Però aquesta proposta no agrada gens als fruiters, ja que veuran reduït considerablement el seu espai. «Amb 280 centímetres de mostrador no fas res; tal vegada podré vendre tres pomes i unes peres», afegí Font entre rialles. El sector de la carn, que ara es troba a la planta alta, on hi ha un bon nombre de llocs tancats, és el que es troba més dividit. Per Bernat Fuster, per exemple, «el que s'ha decidit està bé. Crec que tots a la planta baixa estarem en bones condicions; el que és clar és que ens haurem d'estrènyer, però serà per millorar el present. Per altra banda, la instal·lació d'un supermercat em sembla fabulosa, sempre que vagi a la part de dalt, ja que dinamitzarà això».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris