lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Riera: «Mallorca pot recaptar fins a 30.000 milions en els espais naturals»

El professor de la UIB evidencia la predisposició dels turistes a pagar per tenir-hi accés

Aproximadament un quaranta per cent dels turistes que visiten Mallorca gaudeixen de la recreació d'algun del seus espais naturals. Així s'extreu d'un estudi del doctor de la UIB Antoni Riera, basat en el mètode nord-americà del cost del viatge, al que s'analitza l'elecció discreta dels turistes aplicada als espais protegits de l'Illa. Aquest estudi ha guanyat el VII Premi Catalunya.

D'acord amb Riera, a més d'aquest percentatge, es destaca que els qui han gaudit d'aquests espais estarien disposats a pagar per visitar-los. Iniciativa que podria arribar a suposar un valor anual de 30.210 milions de pessetes. El valor afegit d'aquesta xifra s'extreu d'a cord amb una mitjana de 5.000 pessetes de despesa diària per una estada de 9'3 dies en la qual, almanco una vegada, s'haurien deixat 3.192 pessetes a aquests espais.

L'estudi, amb un 95 per cent de fiabilitat, es realitzà entre els mesos de maig a setembre del 1997 sobre una població turística de 1.875 persones i tenint com a referent deu dels 47 indrets protegits per la LEN. D'entre els aspectes rellevants sorprèn que 723 persones de la mostra visitaren alguns d'aquests espais.

Les característiques dels espais més considerats són aquells especialitzats en activitats de sol i platja, amb abundant vegetació, especialment de pinar i alzinar, i sense cap tipus d'instal·lació de restauració. Si bé s'agraeix que disposin de banys i d'aparcament controlat. Els turistes que tenen una major probabilitat de visitar aquests espais són els que disposen de major renda i de més alt nivell d'estudis. Essent les persones amb ocupació les que més visites realitzen, seguits dels jubilats i dels estudiants. Per nacionalitat destaca l'alemanya molt per sobre dels britànics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris