algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els empresaris del joc pagaran 1.500 milions més al Consolat l'any 2000

La Conselleria d'Hisenda augmenta la pressió fiscal una mitjana del 5'2%

Els empresaris del sector del joc pagaran 1.500 milions més en concepte d'imposts al Govern balear durant l'any 2000. La modificació tributària que s'aplicarà sobre aquesta activitat, a partir del proper mes de gener, suposarà un augment de la pressió fiscal d'un 5'2%.

Els membres de la Comissió Balear del Joc, que agrupa els empresaris de totes les modalitats del sector a les Illes, mantingueren ahir una reunió amb els responsables de la Secretaria General Tècnica de la Conselleria d'Hisenda i del Departament Jurídicotributari, per tal d'informar de les intencions del Govern de fer ús de la seva capacitat normativa per augmentar la fiscalitat per conceptes de joc, després d'assumir-ne les competències en matèria de taxes i altres exaccions.

La reestructuració del sistema de tributació per al joc suprimeix figures impositives, modifica les existents, canvia els tipus impositius i introdueix variacions respecte de la gestió de la taxa fiscal; a més de concretar una fiscalitat diferenciada per a cada tipus de joc.

Segons la informació facilitada per la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts, la pujada de tipus percentuals i de quotes fixes arriba al 8%; però és una despesa deduïble de l'impost de societats. Per tant, la pressió efectiva baixa del 8 al 5'2%.

Quant al tipus general de la taxa sobre els jocs de sort, envit o atzar, puja un punt i passa del 20 al 21%, el mateix percentatge que hi aplica el Govern central. A altres comunitats autònomes, la fiscalitat és més alta: a Catalunya arriba al 28% i Múrcia s'hi aplica un 25%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris