algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Els pressuposts del 2000 superen amb un 10% els de l'exercici anterior

La despesa en Educació suposa més del 40% dels 147 mil milions totals

JOAN MARí. Palma.
El Consell de Govern aprovà ahir l'avantprojecte de llei de pressuposts generals de la Comunitat Autonòma per a l'any 2000, que superen els 147 mil milions de pessetes. Aquesta xifra, que suposa una variació percentual del 9'8% respecte de la de l'any anterior, va ser qualificada pel conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, de «realista». Educació ha estat el departament més beneficiat, amb un 40% del total.

Mesquida exposà ahir les grans «xifres i orientacions» del pressupost en espera de la seva entrada al Parlament balear, que tindrà lloc el pròxim dia 28 d'octubre. D'entrada, el conseller destaca la «rapidesa» amb què ha estat presentat, tan sols un dia abans dels de l'any passat i dos mesos i mig després de la constitució del Govern balear.

El responsable de les finances de l'Executiu autonòmic va subratllar també que es tracta d'un pressupost «de transició», elaborat amb una voluntat manifesta «d'analitzar a partir del primer semestre de l'any 2000 el que seran uns pressuposts de base zero». Aleshores, l'experiència de govern permetrà un qüestionament més acurat de tota la despesa.

El pressupost presentat ahir, que segons el conseller d'Hisenda no és «immutable», és exactament de 147.685.604.849 pessetes. Això significa un increment en termes absoluts de 13.261 milions sobre l'exercici anterior. Així mateix, l'increment de les trasnferències als consells insulars s'incrementa amb 4.640 milions, un 196% més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris