muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El CIM fa viables més de 100 habitatges en sòl rústic 24 hores després d'aturar-los

No estan afectats per les restriccions retroactives del Govern, segons els serveis jurídics

Els dubtes plantejats per la Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca sobre més d'un centenar de projectes d'habitatges residencials en sòl rústic foren resolts ahir mateix pels seus serveis tècnics i jurídics, que decidiren finalment que pràcticament totes aquestes iniciatives urbanístiques són viables.

En la seva reunió de despús-ahir, la comissió decidí deixar damunt la taula la tramitació d'aquests projectes per comprovar quants d'ells estan afectats per la Llei de mesures cautelars aprovada recentment pel Govern de les Illes Balears. Concretament, la comissió volia saber si les restriccions retroactives de la nova llei inclouen les sol·licituds d'habitatge a sòl rústic presentades abans del passat 13 de juliol, data determinada pels tres mesos de retroacció establerts a partir de l'entrada en vigor de la llei, el passat dimecres.

Finalment, els serveis tècnics i jurídics de la Comissió Insular d'Urbanisme, presidida per Rafel de Lacy, han determinat que tots aquests projectes no es veuen afectats per les mesures retroactives. De fet, tots ells corresponen a peticions d'habitatges en sòl rústic presentades a les darreries de la passada legislatura, és a dir, fins al mes de juny i, per tant, no arriben a la data del 13 de juliol.

De tota manera, la comissió continuava tenint dubtes sobre les sol·licituds d'edificació en parcel·les segregades després de l'entrada en vigor de la Llei del sòl rústic, el juliol de 1997. El que no quedava clar era, en aquest cas, si les mesures retroactives es mantenien en tres mesos o arribaven a juliol de 1997. Els serveis tècnics i jurídics han dictaminat que, d'igual manera que a la resta de casos, els efectes retroactius es limiten als tres mesos. Això vol dir que una petició d'habitatge en una parcel·la segregada entre juliol del 1997 i el 13 de juliol de 1999 es pot tramitar normalment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris