algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Consell Consultiu accepta la supressió de 76 urbanitzacions

Aprova la moratòria del CIM amb l'única excepció de l'hotel d'Alcanada

La Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca, presidida per Rafel de Lacy (UM), aprovà ahir, de manera definitiva, la moratòria que reclassifica en sòl rústic un total de 76 projectes d'urbanització a la nostra illa, amb una capacitat total d'unes 100.000 places.

Malgrat no ser vinculant, la comissió en dugué a terme l'aprovació amb l'informe favorable, lliurat ahir mateix, del Consell Consultiu de les Illes Balears; la qual cosa suposa un important suport jurídic a la moratòria i resta raonaments i arguments legals als promotors afectats i als contraris a la mesura. Això no lleva que qui ho trobi oportú no pugui presentar els recursos que consideri adients.

El Consell Consultiu ha donat el seu vist-i-plau a la reclassificació de tots els terrenys on estaven previstes aquestes urbanitzacions, amb una sola excepció: l'hotel Alcanada (450 places), a Alcúdia. En aquest cas, l'òrgan jurídic ha constatat que aquest projecte té aprovats definitivament el pla parcial (1993) i el projecte d'urbanització (1995), a més d'obres iniciades l'octubre de l'any passat. El dictamen del Consell Consultiu destaca, sobre Alcanada, que «els tècnics del Consell Insular ja apuntaren que aquest projecte no complia els requisits de la suspensió acordada. Els retards de les obres no s'hi poden atribuir al promotor;ans al contrari, ha demostrat un afany a executar-les en el termini més breu possible, amb totes les aprovacions i les autoritzacions pertinents».

El Consell Consultiu és molt contundent quan exposa, respecte a tota la resta de projectes, que «cap d'ells no compleix tots els requisits de les Directrius d'Ordenació Territorial sobre aprovació definitiva i publicació del pla plarcial o del projecte d'urbanització; obres no acabades o només iniciades amb projecte d'urbanització aprovat; i treballs realitzats segons el planejament municipal». És a dir, cap dels projectes afectats no ha complit totes les condicions referents a tramitació i terminis d'obres; la qual cosa posa en evidència la pràctica habitual en aquesta terra de no respectar les normatives i considerar que només amb una primera passa ja s'han adquirit uns drets eterns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris