muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El PP analitza els primers tres casos «d'amiguisme» a conselleries del PSIB

L'oposició considera inconstitucional el pacte entre els interins docents

La coordinadora d'Àrea de la Funció Pública del Partit Popular, Mabel Cabrer, denuncià ahir tres casos «d'amiguisme» en conselleries socialistes «que s'estan analitzant i que podrem anunciar els propers dies ja que s'està estudiant el tema a nivell global».

Mabel Cabrer afirmà que el pacte d'estabilitat, que afecta aproximadament 1.500 interins docents és inconstitucional, ja que el seu contingut és similar al decret de blidatge dels interins de l'administració autonòmica que fou anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears. «L'acord dels mestres encara era millor per als treballadors ja que els garantia 6 anys de feina», explicà Cabrer.

La diputada del Partit Popular assegurà que s'han confirmat les sospites de persecució ideològica contra els interins denunciades pel president del PP i del Grup Parlamentari Popular, Jaume Matas, i qualificà de «caceria política» l'actitud de la Conselleria de la Funció Pública envers aquest col·lectiu.

Cabrer advocà per un pacte d'estabilitat sempre redactat en altres termes per tal de respectar la sentència del TSJB. «Al voltant de 2.500 persones se'n poden veure afectades, entre administratius, docents i també funcionaris i interins del Consell de Mallorca».

A més, Mabel Cabrer es referí a les intencions del sindicat CSIF de reclamar a Funció Pública que revisàs d'ofici l'acord dels docents i, en cas que s'hi negàs, presentaria un recurs davant els tribunals. «La política de personal ha de ser igual per a tots», indicà Cabrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris