nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Miquel Ramis va sortir elegit president de la Mancomunitat per ser el més vell

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu, també optà al càrrec, però era més jove

El batle de Muro, Miquel Ramis, va sortir elegit ahir president de la Mancomunitat Nord, i no va ser per consens; sinó per ser el més vell dels dos candidats que s'hi presentaren. El batle d'Artà, Montserrat Santandreu, també optà a la presidència.

La balança, indiscutiblement, es tombà cap a la dreta, perquè els estatuts de la Mancomunitat deixen clar que en cas de produir-se un empat i de mantenir-se en la segona volta de les votacions, queda nomenat president el candidat de més edat. Els tres pobles on hi ha partits independents que governen amb el PP, o bé on el PP mana en solitari, això és, Muro, Santa Margalida i Sa Pobla, donaren el seu suport al batle de Muro. Els altres tres pobles on el Pacte de Progrés conforma l'equip de govern, això és, Pollença, Alcúdia i Artà, es decantaren a favor de Montserrat Santandreu.

Així, a partir d'ara, és el batle de Muro, Miquel Ramis, de Convergència Democràtica Murera (CDM), qui ocupa el càrrec que, en el seu dia, deixà el seu nebot, l'exbatle d'Alcúdia i exconseller de Medi Ambient Miquel Ramis.

Encara que ahir no hi va haver enteniment entre els 12 vocals que conformen la Mancomunitat, Ramis insistí en «l'esperit de consens» que ha de regir aquesta entitat. «Hem de fer feina per damunt de les ideologies. Per la meva part, faré el possible per arribar a un consens: ningú no se sentirà marginat»,hi afegí. Després del discurs de Ramis, i per allò de les coincidències de la vida, va ser Montserrat Santandreu, en qualitat de membre més jove, qui el nomenà president. Per la seva part, Ramis proposà a Santandreu com a vicepresident de la Mancomunitat. Ara queda per decidir el segon vicepresident i el tresorer de l'Administració supramunicipal. «Aquí es veurà la capacitat de consens del nou president», manifestaren, a la sortida, alguns batles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris