muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Un camió aboca 35.000 quilos de residus fecals a la carretera de Manacor

Bombers de Manacor, Artà i Llucmajor necessitaren tres hores per netejar la zona

Un camió de transport de residus fecals procedents de depuradores va abocar un total de 35 tones d'excrements i altres immundícies a la carretera de Manacor, al quilòmetre 47, a l'alçada de la cruïlla de Petra.

El fet va succeir sobre les 8'30 hores del matí però no va ser fins a les 10.23 hores quan es va donar avís al parc del bombers de Manacor.
Les 35 tones de residus fecals varen ocupar uns quatre quilòmetres de la via pública i durant tot el matí, fins quasi les 14 hores, hi va haver retencions de circulació que duraven entre 20 minuts i mitja hora.

Segons varen explicar des del parc de bombers de Manacor, «les causes que han provocat aquest vessament de residus fecals ha estat que la comporta del camió que transportava el fems es va obrir sense que el xofer s'adonàs del desastre i quan ho va percebre ja havia recorregut quatre quilòmetres».

Per dur a terme les tasques de neteja varen haver d'intervenir els bombers de Manacor, Artà i Llucmajor, així mateix, feren falta dues excavadores i dues pales granera. També hi assistí una patrulla de la Guàrdia Civil de Trànsit per regular la circulació. Els fems es va retirar a la zona rural que flanqueja amb la carretera. Això va provocar fortes queixes per part dels agricultors ja que, segons explicaren des del parc de bombers de Manacor, «els residus han tingut distints tractaments químics des de la depuradora i és molt possible que siguin tòxics, ja que ni tant sols serveixen com a abonament per la terra de conreu del lloc».

Els bombers asseguren que després del tractament no queda gens de matèria orgànica i que per tant «no és bo per a la terra». D'altra banda, els bombers explicaren que «aquesta substància no farà malbé als cultius perquè hi havia molt poca cosa, a més tota aquest fems s'anirà espargint així com es produeixin les pluges de la tardor i de l'hivern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris